Skip to main content

SEO – search engine optimization

SEO este abrevierea din limba engleza a search engine optimization. Aceasta reprezinta o tehnica marketing si publicitate online care are ca si scop cresterea vizibilitatii unui website in mototarele de cautare: google, bing, yahoo, etc.

SEM abrevierea de la Search Engine Marketing este un sistem care ofera unui website prezenta web, aceasta este alcatuita din doua ramuri mari de strategii de publicitate online menite sa aduca noi vizitatori pe website-ul dumneavoastra. Exista doua canale prin care oameni va viziteaza website-ul din motoarele de cautare : trafic organic si trafic platit.

Traficul organic este trafic de calitate care nu costa nimic, odata ce ajungi pe primele pagini in google pentru anumite cuvinte cheie greu esti devansat de competitie.

optimizare seo

SEO se ocupa de studiul motoarelor de cautare, google, bing, yahoo, etc. cum functioneaza acestea si care sunt tendintele de cautare ale utilizatorilor. Optimizarea unui website se poate prin mai multe metode precum continut unic si de calitate si o structura bine pusa la punct.

SEO se poate realiza independent de website prin promovare pe retelele de socializare si prin campanii de aducere de link-uri de calitate catre website.

Pana acuma sau prezentat metode SEO care sunt legale, insa sunt si multe abordari de metode care pot fi considerate non-etice de catre motoarele de cautare si sunt penalizate precum fermele de linkuri, adaugarea de cuvinte cheie ascunse in interfata grafica, spamarea de cuvinte cheie fara rost sau sens.

O campanie SEO se face de regula de un specialist pentru ca sunt foarte multe riscuri, daca nu aplici corect metodele de SEO poti fi penalizat foarte tare de motoarele de cautare chiar si sa ajungi pe lista neagra a motoarelor de cautare.

TGADesign

TGA Design este o agenție digitală inovatoare specializată în dezvoltarea de soluții digitale personalizate. Echipa se concentrează pe dezvoltarea website-urilor, aplicațiilor web, design grafic și optimizări SEO, având ca obiectiv excelența și inovația. Printre serviciile oferite se numără crearea de site-uri web și magazine online, branding, consultanță digitală, marketing digital și dezvoltarea de aplicații web. Cu o abordare unică și orientată spre viitor, TGA Design își propune să transforme și să îmbunătățească mediul digital prin soluții inovatoare, adaptate nevoilor fiecărui client.

Leave a Reply