Standardele din lumea online s-au schimbat, au devenit mult mai stricte. Tehnologia a avansat in domeniul website-urilor, datorita acestei tehnologii au aparut website-urile responsive. Ce este un website responsive va intrebati ? Raspunsul este simplu este un website care functioneaza la fel indiferent de device-ul care il folositi pentru a visualiza website-ul.

Rezolutia device-ului care il folositi nu mai conteaza, website-urile sunt concepute astfel incat sa faciliteze orice rezolutie. Nu se mai fac website-uri fara ca acestea sa fie resposive. Pentru a intelege mai bine ce este un website resposive si cum arata un astfel de website vom lua ca exemplu un website de pe platforma Talkingabout.

SunPowerRomania este o companie  care comercializeaza si instaleaza sisteme fotovoltaice.

design resposive

Datorita browserelor care au evoluat deodata cu tehnologia, website-urile responsive sunt usor de realizat. Diferentele dintre website-urile clasice si cele responsive moderne sunt doar cateva linii de cod care se aplica in functie de rezolutia ecranelor.

In functie de rezolutia ecranului  se redimensionaeaza in mod dinamic textele , imaginile si se modifica elementele speciale create pentru anumite tipuri de rezolutii precum meniuri, slidere etc.

Cel mai bun model de element special care se modifica este meniul. Datorita dimensiunilor care le poate avea de obicei meniurile nu incap pe ecranele de rezolutii mici, astfel ele trebuiesc modificate din punct de vedere structural.

website cu design responsive

Designurile pentru website-urile responsive sunt facute pe anumite griduri, de 970pixeli sau 1170 de pixeli. Aceste griduri contin de obicei 12 coloane de dimensiuni egale cu spatii egale intre ele ca suma lungimii tuturor elementelor sa fie de 970px respectiv 1170px. Pe aceste griduri speciale se fac cel mai bine website-urile resposive, deoarece acest sistem de ghidaj ajuta programatorul cand este dezvoltat website-ul.

Aceasta tehnologie noua aduce de la sine multe imbunatatiri in viata oamenilor, faptul ca de pe telefonul mobil poti face o multitudine de taskuri se datoreaza website-urilor si aplicatiilor responsive.

Leave a Reply